måndag 16 mars 2009

Spara vår skog!



I Rälla har vi en härlig liten skog - Rällaskogen - som används flitigt av många åretruntboende, inte bara Rällabor utan även folk som inte bor alltför långt härifrån - Färjestaden, Borgholm, Kalmar... Sommartid hittar även många "sommarölänningar" hit. Här finns också ca. 350 rödlistade arter (både växter och djur) inom området.
Nu är skogen såld till ägarna av Ekerum Golf & Resort och de vill bygga uthyrningslägenheter/hus bland annat nere längs med stranden och även högre upp i skogen. Detta är vi många som sätter oss emot. Rällaskogen är ett av Rällas största attraktionsvärden. Vi vill behålla vår skog som den är eftersom den ökar chansen att fler flyttar hit - både som åretruntboende och sommarboende.
Söndagen den 22 mars har vi bjudit in alla som vill visa att de är emot byggnationen nere i skogen för att visa våra kommunpolitiker att det finns en opposition mot byggnationen. Viktigt att påpeka är dock att vi inte sätter oss emot byggnation på andra planerade områden - Rälla behöver både fler åretruntboende och sommarboende! Men inte längs "vår" strand i "vår" skog!


"Vi" är tre helt vanliga Rällabor som nyttjar skogen var och en på sitt sätt - jogging, promenad med hunden, bär- och svampplockning... Vi hoppas nu att många sluter upp.




Jag vet att det är svårt att läsa inbjudan, men hör av dig till yvonne@thoor.se så ska jag skicka över både den och mer information om du är intresserad.


Inga kommentarer: