söndag 23 augusti 2009

Upphittad kamera

Det har varit mycket Rällaskogen den här sommaren - mer om det kan du läsa här http://rallaskogen.blogspot.com/.

På grund av detta eller kanske jag ska säga "Tack vare detta" så kom jag på idén att lotta ut en guidad tur i Rällaskogen bland dom av er som ligger med i min informations/erbjudandelista från butiken.
Jag räknade med att det kanske skulle bli en handfull svar, men det blev närmare 50!

Nu blev det Anna från Kalmar som vann och vi bestämde oss för att ta en tur i skogen i går, lördag.

Jag vaknade ett antal gånger på fredagsnatten och hörde hur regnet skvalade och tänkte att "det var ju katten också!" Men när morgonen kom så var det härligt väder igen!

Vid 15.00 stängde jag butiken och då var Anna på plats. Hon hade cyklat hit från Kalmar och nu återstod bara att packa ner maten i picknickväskan som jag inte använt sedan tidigt i somras eftersom vi under sommaren bara tagit med oss lite lättare fika på våra familjeturer. Och där låg min kamera som jag letat efter hela sommaren...!

Bra början!

Anna och jag cyklade fram till grindarna nedanför Rälla gård och därifrån vandrade vi längs Brantstigen bort mot Minneslunden. Härifrån gick vi vidare till Trapporna vid Stugbyn för att ta oss ner till Stugbyns lilla badvik. Där satte vi oss med vår picknickkorg.

Här njöt vi i solen i minst ett par timmar. Anna var väldigt lätt att prata med så jag vet inte om det är hon eller jag som var den verklige vinnaren. Jag hade en jättetrevlig eftermiddag! När vi tittade till på klockan hade den redan hunnit bli nästan 7 på kvällen och då packade vi ihop och började promenera hemåt. Vi tog grusvägen fram till Snäckrosbacken där vi gick upp för att ta oss tillbaka till våra cyklar.
Hade Anna det åtminstone hälften så trevligt som jag så tror jag att även hon var nöjd med promenaden.
Tänk vad lite det behövs för att man ska må gott!
Tack Anna för en trevlig eftermiddag i skogen!

2 kommentarer:

Anna/Anmaja sa...

Yvonne, jag lovar, jag hade det jättetrevligt! Tiden gick sååå fort och jag har fina minnen att luta mig tillbaka på i vinter. Jag tog ju en del bilder också på min utflykt som jag nu ska sätta in i min blogg. Välkommen dit o titta!
Anna

Igår, idag, imorgon... sa...

Anna, jag ska definitivt in och kolla din blogg snart igen!

Ska bli spännade att se vad det blev av bilderna från skogen.

Yvonne